Uluslararası Çatışma, Terörizm ve Toplum Konferansı

13 Nisan 2021 - 14 Nisan 2021
Zoom + Youtube

Her yıl Nisan ayında Kadir Has Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından düzenlenen Uluslararası Çatışma, Terörizm ve Toplum Konferansı’nın dokuzuncusu 13-14 Nisan tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Bugüne dek 30 ülkeden 300’ü aşkın katılımcıyı ağırlayan konferansın bu yılki teması “Küresel Krizler: Medya, Siyaset ve Çevre” olarak belirlendi.

Söz konusu ana temadan hareketle, konferansta bu yıl küresel krizler ve küresel krizlerin sosyal, politik, kültürel, kurumsal, ekonomik, teknolojik ve çevresel bağlamlardaki rolü irdelenecek.

Küresel krizlerle ilgili ele alınacak ana temalar arasında sağlık krizleri, savaşlar ve terörizm, kitlesel göç, meşruiyet krizleri, ekonomik krizler, çevresel afetler ve riskler, yoksulluk, siyaset, güvenlik, medyanın kriz zamanlarındaki rolü, dezenformasyon ve güç ilişkileri yer alıyor. Küresel dünyanın devam eden çok boyutlu krizlerini anlamayı ve mevcut küresel krizlere disiplinlerarası yaklaşımlar sağlamayı amaçlayan bu çerçevede, küresel krizlerin nasıl ortaya çıktığı, krizlerin çağımızı nasıl şekillendirdiği ve medyada nasıl temsil edildiği analiz edilecek.

Önceki yıllarda Prof. Yonah Alexander, Brian Michael Jenkins, Prof. Peter Waldmann, Prof. Catherine Luther, Prof. Stuart Price, Prof. Brian L. Keeley ve Prof. Andrew Hoskins gibi isimlerin ana konuşmacı olarak yer aldığı Uluslararası Çatışma, Terörizm ve Toplum Konferansı’nın bu yılki ana konuşmacısı Purdue Üniversitesi Küresel Araştırmalar Merkezi Direktörü ve Medya Çalışmaları Profesörü Lee Artz olacak.

13 Nisan 2021 Salı günü saat 11.00’de çevrimiçi platformda açılışı yapılacak olan #ICCTS2021 Konferansı herkesin katılımına açık.

Konferans programına http://iccts.khas.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

KHAS ERC Staging-Abjection Webinarları / Roundtable