Öğretim Görevlisi Doruk Kumkumoğlu, KHAS Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde

1 Haziran 2021

Doruk Kumkumoğlu, Öğretim Görevlisi olarak Kadir Has Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’ne katıldı. Yeni çalışma arkadaşımızı tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.

Kumkumoğlu, lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde tamamladı. Fotoğrafı farklı disiplinler ve temsil biçimleriyle bir araya getirerek fotoğrafın işlevi ve kavramsal olanakları üzerine alternatif yaklaşımlar oluşturan çalışmalar üreten Kumkumoğlu, 2016 yılında Akbank’ın Günümüz Sanatçıları ödülünü kazandı. Devam eden yıllarda eserlerini, İtalya, Fransa ve Japonya da dahil olmak üzere çeşitli ülkelerde sergiledi.

2020 yılında İsviçre, Lozan’daki École Cantonale d’art de Lausanne’da fotoğraf üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlayan Kumkumoğlu, bu süreçte “Augmented Photography” projesi kapsamında fotoğrafın sınırlarına ilişkin teorik ve pratik çalışmalar gerçekleştirdi. Devam eden süreçte Kadir Has Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı.

Kumkumoğlu sanatsal çalışmalarının yanı sıra tasarım alanında da üretim yapmakta ve ticari çalışmalarını sürdürmektedir.