Üniversitemizin TÜBİTAK ARDEB 1001 Başarısı

14 Temmuz 2021

TÜBİTAK ARDEB 1001‘in 2021 yılı 1. dönem sonuçlarına göre, üniversitemizden akademisyenlerin yürütücülüğünü üstlendiği 3 proje desteklenmeye hak kazandı. Destek alan projelerin detayları şöyle:

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp Erinç Yeldan’ın yürütücülüğünü üstlendiği, “Avrupa Yeşil Mutabakatı: Türkiye İçin Tehdit ve Fırsatlar, Uluslararası Kapsamlı ve Dinamik Genel Denge Analizi” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Projede Prof. Dr. Ebru Voyvoda, Doç. Dr. Sevil Acar Aytekin, Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Berfin Ünsal ve Misafir Araştırmacı Ahmet Atıl Aşıcı yer alıyor.

İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melis Behlil’in yürütücülüğünü üstlendiği, “Sinemasal Sanal Gerçeklikte İzleyicinin Konumlandırılması” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Projede Dr. Öğr. Üyesi Elif Akçalı ve Dr. Öğr. Üyesi Ahu Gökçe araştırmacı, Utrecht Üniversitesi’nden Prof. Dr. Albert Ali Salah da danışman olarak yer alıyor.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Habib Şenol’un yürütücülüğünü üstlendiği, “Tam Çift Yönlü 5G OFDM Haberleşme Sistemleri için Kanal Kestirim Algoritmaları Tasarımı” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Projede Dr. Öğr. Üyesi Atilla Özmen de yer alıyor.

Projeleri desteklenmeye hak kazanan tüm akademisyenlerimizi tebrik ederiz.