Dr. Didem Pekün, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümümüzde

17 Ağustos 2021

Dr. Didem Pekün, yeni akademik yılda İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümümüzün kadrosuna Misafir Öğretim Görevlisi olarak katılıyor.

İşlerinde araştırma ve uygulamayı bir arada yürütmekte olan Didem Pekün, deneme filmlerinde, şiddet ve yer değiştirmenin nasıl hayatı tanımladığı ve yok ettiği meselelerine değiniyor. Belgeselleri ve video enstalasyonları dünyanın farklı yerlerinde gösterilen ve çeşitli ödüller kazanan Pekün, Mekanda Adalet Derneği kurucu üyeleri arasında yer alıyor.

SOAS’ta Müzik Bölümü’nden mezun olan sanatçı, Goldsmiths Üniversitesi Belgesel Bölümü’nde yüksek lisansını ve aynı üniversitede uygulama ağırlıklı Görsel Kültürler doktorasını tamamladı. Koç Üniversitesi’nde fakülte üyesi olarak, Goldsmiths Görsel Kültürler’de araştırma görevlisi, Budapeşte Central European University’de araştırmacı olarak çalıştı. 2019-2021 sürecinde Universität der Künste Berlin’de araştırmacı olarak yeni projesinin çalışmalarını sürdürdü.