COMM Talks: Erdinç Utku

6 Kasım 2023
B-211

İletişim Fakültemizin düzenlediği COMM Talks serisinin 6 Kasım Pazartesi günü konuğu, Erdinç Utku olacak. Utku’nun “Mizah ve İletişim” başlıklı konuşmasına tüm ilgililer davetlidir.

Etkinlik Kayıt Formu: bit.ly/3FqNkMX

Konuşmacı Hakkında: Erdinç Utku, ODTÜ İşletme bölümü mezunudur. Belçika’da Anvers Üniversitesi’nden “Kalkınma Ekonomisi” Yüksek Lisans derecesine sahiptir. Aynı üniversitede başladığı doktora çalışmaları sırasında kısa bir süre Muğla Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 1992 yılından bu yana Cumhuriyet gazetesine Brüksel izlenimlerini aktardığı pazar yazıları yazıyor.

1985 yılında mizaha başlayan ve çeşitli yayın organlarında esprileri yer alan Utku, 1993 yılından itibaren Vaziyet sayfasında günlük köşecik olarak başlayan ve daha sonra Ciddiyet sayfasında köşe olan Yüksek Yerilim Hattı’nda köşesinde gündemi hicveden aforizmaları yayımlanmaktadır. Yazar 90’lı yıllarda TRT Ekonomi Dosyası programı için skeçler yazdı. “Alıştık Artık” adlı komedi programına katkıda bulundu.

Belçika’da çıkardıkları Binfikir isimli aylık Türkçe gazetenin genel koordinatörlüğünü yaptı ve “Brüksel H@ttı” isimli köşede Belçika gündemini kaleme kaldı. Belçika’da eşiyle birlikte kurduğu Binfikir Tiyatrosu’nda yazıp yönettiği çocuk oyunları ve kabareler sahneledi. Mizah konusunda yayımlanmış üç adet kitabı bulunmaktadır. Yüksek Yerilim Hattı adlı kitabının ise bugünlerde Cumhuriyet Kitapları’ndan çıkması bekleniyor.

Brüksel’de yaşayan yazar, Binfikir Tiyatrosu’nun genel sanat yönetmenliğini sürdürmektedir. Ayrıca Avrupa Türk Gazeteciler Birliği İkinci Başkanıdır.

Yeni Medya Konferansı 2023