Gençlerin Yeni Medya ve Kültürel Deneyim Pratikleri Sempozyumu

13 Eylül 2021

Kadir Has Üniversitesi’nde TÜBİTAK desteği ile, İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi İrem İnceoğlu yürütücülüğünde, 7 bölgeden 8 ilde saha çalışmasını da kapsayan “Türkiye’deki Gençlerin Yeni Medya ve Kültürel Deneyim Pratiklerinin İncelenmesi” başlıklı araştırma projemizin sonuçlarını paylaşmak ve ilgili paydaşlar ile tartışarak fikir üretmek üzere 13 Eylül 2021, Pazartesi günü çevrimiçi bir sempozyum düzenliyoruz.

Etkinliğimizin amacı çeşitli kimlik ve sınıfa ait Türkiyeli genç yetişkinlerin yeni medya ile ilişkili olarak hayat mücadelelerini, hayal dünyalarını ve gelecekten beklentilerini anlamlandırmak.

Proje ekibi tarafından yapılacak proje sunumunun yanı sıra ilgili alanda uzmanlaşmış akademisyenler, medya profesyonelleri, STK temsilcileri, politika yapıcılar ve gençlerin de düzenlenecek oturumlarda konuşmacı/tartışmacı olarak katılacağı sempozyumda gençlerin yeni medya ve kültürel pratikleri; gençlik ve siyasal kutuplaşma (siyasallaşma); gençlik, beden ve mahremiyet temaları üzerine odaklanılacak.

Sempozyum ilgilenen herkesin katılımına açıktır, katılım ücreti yoktur. Katılabilmek için ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Sempozyum Programı

Mehmet Harma, Kadir Has Üniversitesi

Yiğit Bahadır Kaya, Kadir Has Üniversitesi

15.00 – 15.30  – Katılımcı Yorumları ve Kapanış

Ön kayıt yaptırmak için buraya tıklayınız. Çevrimiçi sempozyum linki, kayıt olanlara gönderilecektir.

Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı XXI: Sinema, Marjinal, Minör ve Yerel