İletişim Fakültemizin Atölyeleri, MediaLab Çatısı Altında!

15 Temmuz 2023

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesindeki atölyelerimiz yenilendi ve MediaLab olarak adlandırıldı.

DesignLab / Tasarım Stüdyosu

DesignLab, bölüm öğrencilerimizin dersleri için yaratıcı programlarla donanımlı Mac bilgisayar tasarım stüdyosudur. DesignLab tasarım stüdyosunda aynı zamanda seminer dersleri için öğrencilerle verimli tartışmalar yapmaya olanak sağlayan amfi alanı ve yine bölüm öğrencilerinin kullanımı için özel bir çalışma alanı bulunmaktadır. Görsel İletişim Tasarımı öğrencilerimiz DesignLab’den 7/24 yararlanabilmektedir.

Kurgu Odası

Kurgu atölyemizde öğrencilerimizin projelerini yapabilmeleri için yeni nesil bilgisayarlar mevcuttur. Bu bilgisayarlar, öğrencilerin video ve ses dosyalarını kolayca işlemelerine olanak sağlar. Ayrıca, kurgu işlemleri için gereken özel yazılımlar da yüklüdür. Kurgu atölyemiz, dersler dışında da öğrencilerimizin projelerini yapabilmeleri için her zaman kullanılabilir durumdadır. Kurgu odasındaki teknolojik araçlar ve yazılımlar, öğrencilerimizin kendi ilgi alanlarına yönelik yaratıcı projeler üretmelerine olanak sağlar. Kurgu atölyemizde yapabileceğiniz projeler arasında kısa filmler, müzik videoları, podcast’ler, animasyonlar ve diğer multimedya içerikleri yer alır. Bu projeler, öğrencilerimizin kendi yeteneklerini keşfetmelerine ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına yardımcı olur.

Podcast Odası

Özel yalıtımlı podcast atölyemiz son teknoloji ekipmanlar sayesinde öğrencilerin yüksek kalitede podcast kayıtları yapmalarına olanak tanır. Podcast atölyesi ayrıca, öğrencilerin farklı bir iletişim yöntemi deneyimlemelerine ve ilgi alanlarına yönelik yayınlar yapmalarına da yardımcı olur. Atölyede bulunan özel yazılımlar öğrencilere kayıt işleminden başlayarak yayınlarını düzenlemelerine ve paylaşmalarına kadar her aşamada destek sağlar. Bu sayede, öğrenciler kendi podcast yayınlarını kolayca hazırlayabilir ve geniş bir kitleye ulaştırabilirler.

PrLab

Bölümün PR Atölyesi, Halkla İlişkiler Kulübü ve Koordinatörü vardır. 2022-23 dönemi itibariyle PR Atölyesi, PrLab olarak yeniden konumlanmıştır. Öğrencilerimizin halkla ilişkilerin uygulamalı alanlarında deneyim kazanmasını amaçlayan laboratuvar içerisinde metin yazımı, sosyal sorumluluk fikirleri geliştirme, iletişim kampanyası tasarlama, içerik oluşturma, dijital pazarlama, web sitesi tasarımı gibi birçok konuda öğrencilere eğitimler verilmekte ve alanla ilgili yarışmalardaki katılımlarına destek sağlanmaktadır. Sektörle gerçek zamanlı iş geliştirme imkanı bulunan PrLab, öğrencilerin portfolyo oluşturmalarında varlık gösterir ve onları staj/iş fırsatı ile buluştur.

Reklam Atölyesi

Reklam Atölyesi, tüm öğretim elemanlarımızın, öğrencilerimizin, mezun ve sektörel partnerlerimizin katılımıyla yaşayan bir oluşumdur. Yarışma dönemlerinde öğrencilerimizi bilgilendirmek, brief’i anlatmak, öğrenci fikirlerini değerlendirmek, her yarışmaya başarı hedefi ile katılmak ve reklamcılık sektöründen hocalarımız ile öğrencilerimizi gerçek projelerde çalışmak üzere buluşturmak, Reklam Atölyemizin başlıca hedefleridir.

RTS Stüdyo

Stüdyomuz, gelişen teknolojiye entegre ekipmanlarıyla öğrencilerimize çekim yapmak için kullanabilecekleri profesyonel bir ortam sağlar. Öğrencilerin projelerinde kullanabilmesi için stüdyomuz bünyesinde kamera, ışık, mikrofon ve diğer birçok çekim ekipmanları bulunmaktadır. Ayrıca, stüdyomuzda film çekim teknikleri, ışık bilgisi, ses tasarımı ve greenbox (yeşil perde) kullanımı gibi konularda uygulamalı dersler verilmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz, teorik derslerde aldıkları bilgileri uygulama fırsatı bulurlar.

VCDSpace

VCDSpace, İletişim Fakültesi MediaLab’e entegre bir tasarım stüdyosudur. Alan dahilinde bulunan Mac bilgisayarlar yaratıcı üretim için gerekli donanım ve yazılımı sağlar. Öğrencilerimiz ders dışı zamanlarda VCDSpace’i diledikleri gibi kullanabilir, bölüm ve fakülte ortak projelerini gerçekleştirebilirler.

VCD Workshop

VCD Workshop, yüksek performanslı bilgisayar gerektiren Görsel İletişim Tasarımı bölümü dersleri için özel olarak hazırlanan atölye sınıfıdır. Bu atölye sınıfında, yüksek çözünürlüklü görüntüleri işleme ve 3D grafikler için render alma özellikleri kapsamlı Mac bilgisayarlar bölüm öğrencilerimizin hizmetindedir. Öğrencilerimiz, ders zamanları dışında da tasarım projelerine çalışmak için atölyeden 7/24 faydalanabilmektedir.

Yeni Medya Lab

Yeni Medya Lab, yeni medya alanında çalışan uzmanlar, öğretim elemanları ve yeni nesil iletişimciler olmayı hedefleyen öğrencileri bir araya getirmek amacıyla kurulmuştur. Öğrenciler, Yeni Medya Lab’i girişimcilik ve inovasyon için bir kuluçka ve üretim merkezi olarak kullanır, atölyeler ve hackathonlar düzenler. Ayrıca, bölümümüz dijital okuryazarlık konusunda, Facebook ve Habitat Derneği iş birliğiyle eğitimler organize eder. Öğrenciler Yeni Medya Lab’de, 360 kamera, Gimbal ve GoPro gibi yeni nesil teknolojik ekipmanlarla farklı dijital mecralar için içerik üretebilir; ürettikleri içerikleri doğru bir strateji geliştirerek paylaşabilir ve analizini yapabilir; mobil uygulamalar tasarlayıp, geliştirebilir.