İletişim Fakültemizin Kadrosunda Yeni İsimler

4 Ocak 2022

Dr. Afife İdil Akın, Misafir Öğretim Üyesi
Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Dr. Afife İdil Akın, doktora derecesini State University of New York at Stony Brook Sosyoloji bölümünden almıştır. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden lisans derecesini alan Dr. Akın, 2009 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Kültürel İncelemeler alanında yüksek lisans çalışmasını tamamlamıştır.

Araştırmaları, bilgi ve iletişim teknolojilerinin siyasal iletişim, toplumsal hareketlerin örgütlenmesi ve medya tüketim alışkanlıkları gibi konuları nasıl etkilediğine odaklanmaktadır. Doktora araştırması, toplumsal hareketlere dair veri setleri ve sosyal deneyleri kullanarak, özellikle çevrimiçi imza kampanyalarında, toplumsal hareketlere katılımı belirleyen yapısal ve süreçte ortaya çıkan unsurları analiz etmektedir.

Çeşitli ülkelerde İletişim, Sosyoloji, Siyaset Bilimi ve Bilgisayar Bilimleri bölümlerinden akademisyenlerle araştırma projelerinde yer alan Dr. Akın, Ernst Mach bursiyeri olarak Viyana Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ön doktora çalışmalarının yanı sıra, Kadir Has Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak yer aldı. Nicel araştırma yöntemleri, istatistik ve teknoloji ile toplum arasındaki ilişkiler üzerine dersler verdi.

 

Ufuk Çavuş, Misafir Öğretim Görevlisi
Radyo, Televizyon ve Sinema

Ufuk Çavuş 2013’de KHAS Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini 2019 yılında KHAS Film&Drama Yönetmenlik bölümünde tamamladı. Atlantik Film bünyesinde çalışmaya başlayarak sektöre adım attı. Birçok reklam filminde yardımcı
yönetmen olarak çalıştı. Reha Erdem’in 2016 yapımı “Koca Dünya” filminin reji ekibinde yer aldı. Kültür Bakanlığı Kısa Film Yapım Desteği ile çekimlerini gerçekleştirdiği kısa filmi “Denize” 100’ün üzerinde festivalin yarışma ve gösterim seçkilerinde yer aldı. “Denize”, en iyi film ve en iyi yapım başta olmak üzere birçok ödül kazandı.

2018 yılında “Enkidu’nun Kayıp Kitabı” isimli uzun metraj projesi ile Kültür Bakanlığı Senaryo Geliştirme Desteği almaya hak kazandı. 2019 yılında Zeynep Dadak’ın “Ah Gözel İstanbul” belgeselinin yardımcı yönetmenliğini yaptı. 2020 yılında çektiği kısa filmi “Şimdi Sadece” ile
Akbank ve İzmir kısa film festivallerinde mansiyon ödülü kazandı. 2021 yılında Ethica Sigorta için çekmiş olduğu reklam filmi “Gölgesinde Biz Varız” ile Mediacat Felis Ödülleri’nde hayvan hakları projeleri başarı ödülü kazandı. 

2020 yılında RNG Film’i kurdu. Halen RNG Film bünyesinde yapımcı ve yönetmen olarak faaliyetlerini sürdürmekte ve ilk uzun metrajı “Enkidu’nun Kayıp Kitabı”nın yapımı için çalışmaktadır.

 

Ali Vatansever, Misafir Öğretim Görevlisi
Radyo, Televizyon ve Sinema

Ali Vatansever, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarım eğitiminin ardından Bilgi Üniversitesi’nde Sinema ve TV, ve Fulbright bursiyeri olarak Rochester Institute of Technology’de Film Yapımı yüksek lisans programlarını tamamladı. Birçok kısa film ve video çalışmasının ardından yönetmenliğini yaptığı ilk uzun metraj filmi “El Yazısı”, 2012 yılında vizyona girdi; yurtiçi ve yurtdışında birçok festivale katıldı. Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm sürecini merceğine alan ikinci filmi “Saf”, 2018 yılında Uluslararası Toronto Film Festivali’nde dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Birçok ulusal ve uluslararası festivalden ödülle ayrıldı.

Vatansever, SundanceLab Istanbul, Meetings on the Bridge, Film TEEP, Sources2 gibi birçok senaryo geliştirme atölyesi ve sanatçı konaklama programına katıldı. 2017 yılından beri VR ile ilgilenen Vatansever, Film Independent’in Global Media Makers programı kapsamında Google desteğiyle “L.A. Beat Scene: Do What You Love” adlı VR belgeselini çekti. Çalışma, birçok sanat festivalinde gösterildi. Son olarak 1965 yılında Amerika’daki sivil mücadeleyi konu alan “Parchman Ordeal” VR belgeselini yönetti.

Halen film çalışmalarına kurucularından olduğu Terminal Film’de devam etmektedir. M2 Film Lab bünyesinde senaryo mentorluğu yapmaktadır. Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde film, KARMA XR Lab’da sanal ve artırılmış gerçeklik (AR/VR) üzerine dersler vermiştir. Kaliforniya’daki World Building Institute’un kurucu üyelerinden olup sinema alanında hikaye oluşturma ve gelecek tasarımı (worldbuilding) pratikleriyle gerçek dünya sorunlarının çözümüne yönelik spekülatif tasarım atölye çalışmaları gerçekleştirmektedir. İstanbul Hepimizin Girişimi gönüllüsü olan Vatansever, Medyascope TV’deki “Şehir Hepimizin” programının eşkoordinatörüdür.

 

Uraz Kaspar, Misafir Öğretim Görevlisi
Yeni Medya

Uraz Kaspar, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümünden mezun olduktan sonra kısa bir dönem bu alanda çalışmalarına devam etti. 2011 yılından itibaren Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. 2018 senesinden bu yana Türkiye’de podcast formatının yayılımı ve tanınması adına çalışmalar yapan Kaspar, 2020 yılında Türkiye’nin global ölçekte ilk podcast ajansı ve yayın ağı olan Podfresh’in de kurucu ortakları arasında yer almıştır.

Son yıllarda özellikle işitsel ve yazılı medya alanlarında çalışmaları sürmekte olan Uraz Kaspar, bu alanda kurumsal danışmanlık ve eğitimlerine de devam etmektedir. Amerika ve Türkiye’de podcast ekosistemi için üretimlerine ve prodüksiyon çalışmalarını sürdürmektedir.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.